AJOFM Ialomița: Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicația aici.gov.ro

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Astfel, documentele necesare ( cerere, declarație pe propria răspundere și lista persoanelor) se regăsesc pe platforma aici.gov.ro, angajatorii urmând să le completeze, să le semneze electronic/olograf, (obligatoriu semnătura reprezentantului legal și nu a altei persoane împuternicite) și să le încarce pe platformă.

Reamintim angajatorilor faptul că, sub sancțiunea legii penale, răspund de veridicitatea și corectitudinea datelor comunicate.

Totodata, informăm angajatorii că, documentele vor fi depuse în luna curentă doar pentru luna anterioara și nu pentru alte perioade.

Relații suplimentare privind procedura de finanțare a șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj și de depunere a documentelor, se pot obține la numerele de telefon 0243/230999, 0243/231809.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița