comenzi la domiciliu cliseru.ro

AJOFM Ialomița: Campanie de vizite la agenții economici din județ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/03/2016 | Locuri de munca

În perioada 14.03.2016 – 08.04.2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa derulează o campanie de vizite la agenții economici din județ.

Obiectivele acestei acțiuni constau în informarea angajatorilor cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au la momentul încadrării în muncă a persoanelor ce provin din rândul șomerilor, prezentarea subvențiilor de care pot beneficia la încadrarea în muncă a șomerilor ce provin din categorii marginalizate sau defavorizate (absolvenți, persoane peste 45 ani, unici susținători ai familiilor monoparentale, etc) și cooptarea în vederea participării la Bursa generală a locurilor de muncă ce va avea loc în data de 14.04.2016.

Un alt obiectiv important al campaniei este depistarea locurilor de muncă vacante și informarea angajatorilor cu privire la sancțiunile ce pot fi aplicate ca urmare a necomunicării acestora către AJOFM Ialomița și a neanunțării ocupării locurilor vacante, în termenele prevăzute la art. 10 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.