comenzi la domiciliu cliseru.ro

Aici sunt candidații care vă vor cere votul în 9 decembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/11/2012 | Locale Ialomita

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean Ialomiţa a constatat, vineri, 2 noiembrie, rămânerea definitivă a candidaturilor depuse de competitorii electorali pentru funcțiile de deputat și senator în circumscripția electorală nr. 23 Ialomița.

30 de candidaţi s-au înscris în competiţia pentru alegerile parlamentare, în cele patru Colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, cu profesii dintre cele mai diverse: profesor, economist, jurist, inginer, analist politic, medic, avocat, ba chiar artist muzical și o studentă. Liste complete de candidați au depus ARD, USL, PP-DD și UDMR. În rest, fiecare după cum a putut.

Primii care şi-au definitivat şi depus candidaturile au fost cei de la Alianţa România Dreaptă (ARD), un loc de deputat fiind alocat unui candidat de la Forţa Civică.

Pentru Camera Deputaţilor va candida în Colegiul 1 Luminiţa Barcari (PDL), în Colegiul 2 Dumitru Daniel Malama (Forţa Civică), în Colegiul 3 primarul comunei Reviga, Niculae Began (PDL), iar în Colegiul 4 deputatul Tinel Gheorghe (PDL).
La Senat, în Colegiul 1 va candida senatorul Tudor Panţuru (PDL), iar pe Colegiul 2 preşedintele PDL Ialomiţa, Cazacu Marinică, în prezent consilier local la Ion Roată.

Luni, 5 noiembrie 2012, la Opera Română, Alianţa România Dreaptă şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. La eveniment au participat şi candidaţii ialomiţeni din cele patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat.

Uniunea Social-Liberală (USL) a depus în ultima zi dosarele cu candidaturi, faţă de propunerile iniţiale, reprezentanţii Uniunii făcând câteva modificări. De altfel, cei de la USL au fost singurii care au invitat presa la acest eveniment, în comparație cu alte formațiuni politice, astfel că vă putem oferi și declarații din partea acestora înainte de „marea bătălie”.

Pentru un fotoliu de deputat vor candida, pe Colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei, deputatul Cristina Ancuţa Pocora (USL-PNL), pe Colegiul 2 Slobozia – deputatul Marian Neacşu (USL-PSD), pe Colegiul nr. 3 Amara – Căzăneşti a fost scos din competiţie Liviu Cazan (PSD) şi înlocuit cu senatorul Mihăiţă Găină (USL-PSD) propus iniţial pentru colegiul senatorial 2, iar pe Colegiul nr. 4 Urziceni – Fierbinţi-Târg va candida Aurelian Ionescu (USL-PC).
Deputatul Cristina Pocora susține că are aceleași emoții legate de alegeri ca acum patru ani și că va aborda cu maximă seriozitate această campanie.
„Îmi propun ca la sfârșitul acestei campanii, USL să aibă rezultatul cel mai mare în Colegiul numărul 1 de Camera Deputaților. Ca orice bătălie, va fi una serioasă din punctul meu de vedere. Nu mă hazardez să spun un procent, dar va fi sigur peste 50% plus 1”, spunea Cristina Pocora.

Și deputatul Marian Neacșu este de părere că finalul acestor alegeri va fi unul bun pentru USL. Deși a admis că formula propusă inițial de USL și lansată oficial i-ar fi convenit mai mult decât cea finală, acesta susține că asta nu va schimba rezultatele.
„Sunt convins că fiecare dintre noi își va juca foarte bine propriul meci în fiecare dintre colegii și cu siguranță vom obține rezultatele pe care le așteptăm”, spunea Neacșu.

Senatorul Mihăiță Găină, „retrogradat” la deputați, spunea despre această schimbare că nu îl afectează atât de tare precum pare la prima vedere, opinând că formula finală este una foarte bună.
„Suntem într-o uniune, din care face parte și UNPR și avem un coleg de la centru, ca întotdeauna. Acum îl avem pe Ion Toma. Sper ca împreună să obținem victoria. Eu zic că este o formulă foarte bună. Am avut un mandat de senator, sunt mulțumit de mandatul pe care l-am avut, am susținut legile cu caracter social (…) iar la Camera Deputaților probabil că voi face parte din aceeași comisie de muncă și voi susține aceleași legi bune pentru oameni”, spunea Mihăiță Găină.

Un alt candidat, propus de PC, este….liberalul Aurelian Ionescu. Susține că „i-a luat” 10 secunde să se decidă dacă va candida sau nu, deși este de părere că „misiunea sa nu va fi una simplă”.
„Am luat decizia atât de rapid pentru că mă bazez și pe experiența mea personală cât și pe experiența din organizația PNL pe care am avut-o timp de opt ani. În aceeași măsură, mă bazez pe colegii mei din PNL, alături de ceilalți colegi din USL, pentru a mă susține în vederea câștigării unui mandat de deputat. Este un colegiu foarte greu și am un contracandidat redutabil, deputatul în funcție Gheorghe Tinel, destul de cunoscut în zonă, are notorietate și o imagine destul de bună. Misiunea mea nu este simplă, dar sunt încrezător și sper ca în 10 decembrie să mă felicitați”, spunea Aurelian Ionescu.
Trecem peste gafele acestuia legate de „controlul presei” exercitat de către Partidul Conservator și ne îndreptăm atenția spre ceilalți candidați ai USL din colegiile pentru Senat.

Așadar, la Senat vor candida, pe Colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei-Slobozia, primarul comunei Gheorghe Lazăr, Marian Pavel (USL-PSD), iar pe Colegiul nr. 2 Amara – Căzăneşti – Urziceni, actualul senator de Olt, Ion Toma (UNPR).
Marian Pavel, pentru a doua oară candidat în acest an, își dorește, la fel ca și colegii săi, să obțină peste 50% din voturi.
„Sunt convins că, alături de cei doi parlamentari pe care îi am în Colegiu, care au experiență foarte mare, să câștigăm fără probleme”, spunea Marian Pavel.

Ion Toma nu a fost prezent la depunerea dosarelor de candidatură, fiind într-o ședință la Senat.
Copreședintele USL, Ioan Martin, s-a arătat încrezător că USL va obține un rezultat foarte bun în Ialomița, mai precis maximul de mandate.
Întrebat dacă senatorul Ion Toma ar putea fi „veriga slabă” a USL, ţinând cont de faptul că nu este din judeţ, copreşedintele USL Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a respins această afirmație, susţinând că deşi acesta a fost impus de conducerea centrală a USL, face parte dintr-o echipă şi va fi susţinut de această echipă.
În ceea ce priveşte eliminarea preşedintelui PSD Urziceni, Liviu Cazan, din competiţia electorală, Silvian Ciupercă a declarat că deşi această propunere a PSD a fost susţinută, alături de celelalte trei, decizia finală nu a fost influenţată de la nivel județean.
„PSD a avut patru candidaţi propuşi, examinaţi, evaluaţi. La acel moment, UNPR nu intra în calcul. În 18 organizaţii sunt acum candidaţi UNPR. Este o raţiune de stabilitate guvernamentală actuală şi viitoare. Ion Toma a fost impus de conducerea centrală a USL. Pot spune cu siguranță că toţi cei trei candidaţi ai PSD Ialomiţa vor fi parlamentari în mandatul 2012 – 2016, iar partidul se va menţine la un scor care va fi peste 53% la nivel de judeţ”, a ţinut să precizeze Silvian Ciupercă.
Acesta a dat asigurări că echipa USL este una puternică, aceasta reprezentând, în opinia acestuia, o „soluție viabilă de coabitare și una de adecvare mai profundă la caracteristicile și la situația politică a țării și a populației”.
„Cred în calitatea oamenilor, în toți cei șase candidați, îi susțin cu toată tăria. Am o anumită credibilitate în acest județ, reprezint, dacă vreți, un stil și un fel de a aborda politica, care s-a bucurat de succes la mai multe runde de alegeri locale. Îi voi sprijini și vom avea un succes care vreau să se răsfrângă nu doar în plan politic”, preciza Silvian Ciupercă.

Trecem la Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) care are înscrişi candidaţi în toate colegiile din judeţ.
Pentru Camera Deputaţilor vor candida, în Colegiul 1, omul de afaceri Caloianu Mario Ernest, în Colegiul 2 avocatul Muşat Gabriel, în Colegiul 3 Ceanu Mariana – lector universitar, iar în Colegiul 4 Badea Nelu- om de afaceri.
Pentru Senat, în Colegiul 1 va candida preşedintele PP-DD Ialomiţa, medicul Stoica Ştefan, iar pe Colegiul 2 Tudorache Viorel Virgil.

Şi Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a depus liste complete pentru alegerile parlamentare, cei șase candidați fiind din Cluj, Harghita și Satu Mare.
În Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor va candida Deák Edith Erzsebet – economist, Fugel Edina – studentă- în Colegiul 2, artistul muzical Gyenge Zoltan Balazs în Colegiul 3 şi profesorul Szalma Gyongyver Tunde în Colegiul 4.
La Senat s-au înscris în competiţie economistul Erdos Ildiko în Colegiul 1 şi inginerul de mediu Elekes-Kollo Marta în Colegiul 2.

Partidul Ecologist Român (PER) şi-a înscris, la rându-i, trei candidaturi, două pentru Camera Deputaţilor şi una pentru Senat. Astfel, în Colegiul 1 de Camera Deputaţilor va candida juristul Mihăilă Mihaela Loredana, un fost candidat la primăria Slobozia din partea PSR şi inginerul agronom Pocotilă Gheorghe (şeful Oficiului pentru Studii Pedologice şi Agrochimie) pe Colegiul 2. La Senat, în Colegiul 1 va candida juristul Radu Paros Mihăiţă, fost candidat la Primăria Slobozia, în prezent consilier local și manager la Ambulanță.

Partidul Popular are doi candidaţi, pe Colegiile 2 şi 3 de Camera Deputaţilor, respectiv inginerul chimist Anghel Cornelia şi inginerul horticol Vlădescu George Denis, iar Partidul România Mare (PRM) a depus o singură candidatură, pe Colegiul 4 de Camera Deputaţilor, respectiv a lui Cană Alexandru, inginer diplomat.
Campania electorală va începe pe 9 noiembrie și se va încheia pe 8 decembrie, ora 7.00. Votarea va începe pe 9 decembrie la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00.

 

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️