comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ai un living spațios? Iată TOP 3 piese impunătoare de mobilier perfecte pentru această încăpere! 

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/01/2020 | Magazin

Proprietarii de livinguri spațioase sunt unii dintre cei mai norocoși când vine vorba despre amenajarea sufrageriei și alegerea mobilei potrivite. De ce? Pentru că o încăpere mare nu are prea multe limite din punct de vedere al spațiului, astfel încât nu trebuie să-și facă griji că nu încap în mod corespunzător toate piesele de mobilier și decor pe care și le doresc. Așadar, dacă și tu te bucuri de un asemenea loc, aranjarea acestuia poate fi mult mai simplă decât cea a unei încăperi mici.

Mobilier

Specialiștii în design interior recomandă alegerea unor piese principale impunătoare de mobilier în funcție de stilul predominant din locuință și de preferințele tale. Este dovedit faptul că o mobilă voluminoasă aleasă cu bun gust poate da un aspect uimitor livingului și îl poate personaliza într-un mod cât mai reușit.

Iată trei dintre cele mai recomandate articole impunătoare de mobilă care pot schimba cu succes aspectul livingului:

 

  • Canapea sau colțar

 

Una dintre aceste piese de mobilier este nelipsită din orice living indiferent de dimensiuni, dar, în cazul unei sufragerii spațioase, poți opta pentru o canapea sau colțar de mărime medie sau mare, pe care să poată sta confortabil de la șase până la 10 persoane sau chiar mai mult. Având în vedere că livingul este principala cameră din locuință în care îți petreci timpul liber împreună cu familia și prietenii, este bine să pui accent pe calitatea canapelei/colțarului, precum și pe confort.

Poți opta pentru o canapea/colțar în stil modern, clasic, vintage, etc., iar din punct de vedere cromatic, sunt recomandate culorile tari sau elegante, precum maro închis/deschis, gri, albastru, vernil, mov, etc. Tipul și culorile ar trebui alese în funcție de stilul locuinței și de nuanțele predominante ale sufrageriei, de la pereți, până la perdele și obiecte de decor.

 

  • Bibliotecă

 

Dacă ești pasionat de cărți și nu numai, o bibliotecă impunătoare nu ar trebui să lipsească din living. Cele din lemn tare sunt extrem de rezistente și oferă încăperii o frumusețe clasică, atemporală. Poți opta pentru un singur corp mare sau pe câteva medii, de exemplu, iar pentru un efect vizual de impact, designerii de interior recomandă amplasarea uneia de-a lungul unui întreg perete.

De asemenea, poți alege inclusiv un model cu vitrină inclusă, unde îți poți etala obiectele decorative, iar, în ceea ce privește materialul și culorile, o astfel de piesă de mobilier rezistentă și calitativă este cea din lemn masiv în nuanțe de maro ori gri închis/deschis.

 

  • Masă de dining

 

Dacă obișnuiești să iei prânzul și cina alături de familie și prieteni în sufragerie, atunci o masă impunătoare de dinning ar trebui să-și găsească locul în această încăpere. Ba chiar o poți transforma în piesa de rezistență a livingului. Te poți interesa de mesele din lemn masiv vintage de la Exotique de dimensiuni medii sau mari, care să aibă o capacitate de cel puțin cinci, șase locuri.

Chiar dacă livingul este amenajat, spre exemplu în stil modern, o piesă vintage de mobilier poate crea un contrast extrem de reușit între cele două stiluri. Aspectul va fi original și va surprinde musafirii. În ceea ce privește materialul și cromatica, este bine să mergi pe lemn masiv calitativ și pe nuanțe de maro sau gri, la fel ca în cazul unei biblioteci.

În concluzie, dacă ai un living spațios, mobilierul impunător este ideal pentru ca încăperea să nu pară goală. În același timp, însă, este bine să nu o încarci excesiv – aceasta ar trebui să fie aerisită și luminoasă.

Sursa foto: unsplash. com