”Ai o singură viaţă şi posibilitatea de a alege: Ori o trăieşti frumos, ori îţi baţi joc de ea”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, 24 septembrie a.c., a fost dedicată la nivel naţional prevenirii delicvenţei juvenile, ocazie cu care poliţiştii ialomiţeni au desfăşurat activităţi preventiv – educative în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Ialomiţa în vederea reducerii riscului de adoptare de către elevi a comportamentului delincvent.

Poliţiştii de proximitate şi poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie au organizat întâlniri în cadrul şcolilor din responsabilitate, astfel fiind dezbătute diferite teme care să conducă la reducerea riscului de victimizare.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi în 100 de şcoli generale şi licee din judeţul Ialomiţa în prezenţa a 2.685 de elevi.

Elevilor le-au fost înmânate 1.162 de materiale cu caracter preventiv cu sloganul ”Ai o singură viaţă şi posibilitatea de a alege: Ori o trăieşti frumos, ori îţi baţi joc de ea”, materiale ce conţin măsuri ce trebuie luate pentru a nu deveni victime sau autori ai unor infracţiuni, dar şi sfaturi utile.

Totodată zonele de învăţământ, precum şi unităţile de alimentaţie publică din apropierea acestora au fost atent supravegheate de poliţişti din cadrul serviciilor operative ale Inspectoratului de Poliţie al judeţului Ialomiţa, în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice.

Astfel poliţiştii au legitimat peste 200 de persoane şi au controlat 115 autovehicule care au tranzitat zonele unităţilor de învăţământ.

Pentru neregulile identificate au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 2440 lei.

 “Săptămâna prevenirii criminalităţii se desfăşoară cu sprijinul Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Reamintim agenda activităţilor:

I.  Luni 24 septembrie – prevenirea delincvenţei juvenile – prioritate naţională

 II. Marţi 25 septembrie – prevenirea victimizării minorilor – prioritate naţională

III. Miercuri 26 septembrie – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturile din locuinţe şi furturile de/din auto) – prioritate naţională

 IV. Joi 27 septembrie – prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă – prioritate locală

V. Vineri 28 septembrie – prevenirea accidentelor de circulaţie – prioritate locală