comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ai dureri de picioare? Iată cum trebuie să ai grijă de tălpile tale pentru a nu mai avea astfel de probleme!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/04/2021 | Magazin

Ai Dureri De Picioare Iata Cum Trebuie Sa Ai Grija De Talpile Tale Pentru A Nu Mai Avea Astfel De ProblemeSănătatea picioarelor trebuie să fie o grijă principală pentru toți oamenii, deoarece de aceasta depind starea de bine și capacitatea de a fi o persoană activă. Majoritatea celor care merg mult pe jos în fiecare zi au probleme de acest tip, în principal din cauza încălțămintei nepotrivite sau de proastă calitate. Cu toate acestea, și în cazul celor mai sedentari pot apărea astfel de suferințe, o cauză posibilă fiind lipsa igienei corespunzătoare.

Din fericire, există anumite reguli pe care le poți urma pentru a evita infecțiile, bătăturile și alte afecțiuni care pot apărea la nivelul tălpilor.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea picioare sănătoase:

 Menține o igienă corectă 

După ce îți speli bine picioarele cu apă și săpun, este recomandat să folosești un burete mai aspru pentru a exfolia pielea uscată. Apoi, trebuie să te asiguri că ți-ai uscat tălpile foarte bine, mai ales între degete, deoarece umiditatea va crea un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor.

 Verifică dacă ți-au apărut semnele vreunei afecțiuni

Este indicat să îți faci un obicei din a-ți examina periodic picioarele, în special atunci când faci baie, pentru a observa din timp dacă ți-au apărut anumite modificări pe tălpi sau între degete, precum și la nivelul unghiilor. Cele mai neplăcute probleme sunt infecțiile bacteriene sau micotice, care pot avea cauze multiple, iar tratamentul diferă de la caz la caz, fiind necesar consultul de către un medic dermatolog.

 Protejează-ți picioarele cu ajutorul papucilor și șosetelor

Atunci când mergi la sala de fitness, asigură-te că ai la tine papuci pe care să îi porți la vestiar și la duș. De asemenea, aceștia sunt esențiali și la piscină, la plajă sau chiar în camera de hotel, deoarece, în astfel de locuri cu trafic frecvent, bacteriile și ciupercile care cauzează infecții se pot înmulți foarte repede și ușor.

În plus, trebuie să eviți transpirația excesivă, deoarece și aceasta favorizează apariția microorganismelor dăunătoare, așa că este indicat să porți șosete din fibre sintetice, care elimină umezeală mai repede decât cele de bumbac sau de lână, reușind astfel să îți menții picioarele uscate și sănătoase.

 Alege încălțămintea potrivită

Încălțămintea necorespunzătoare este principala cauză a afecțiunilor de acest tip. De aceea este recomandat să probezi eventualele noi achiziții la sfârșitul zilei, când ai deja picioarele umflate. Astfel, nu te vei confrunta cu bătături și dificultăți în mers. De asemenea, pentru sănătatea tălpilor și evitarea transpirației excesive, este recomandat să porți numai încălțăminte realizată din materiale naturale,  de calitate. Alege, spre exemplu, pantofii din piele pentru bărbați de la Mastershoes.ro și vei uita de aceste probleme, bucurându-te de tot confortul.

 În concluzie, dacă urmezi aceste sfaturi, vei evita numeroase situații neplăcute, precum infecții, unghii încarnate sau bătături la picioare. Totuși, dacă ai o astfel de afecțiune, nu aștepta să treacă de la sine, deoarece în lipsa tratamentului corespunzător, recomandat de un medic specialist, o problemă minoră se poate transforma într-una majoră, mult mai dureroasă și mai dificil de vindecat.

 Sursă foto: Pexels.com.