comenzi la domiciliu cliseru.ro

Agrichim clarifică anumite informații apărute într-un ziar local

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/09/2016 | Locale Ialomita

În urma apariției unui articol într-un ziar local, cu titlul „În Ialomița, agricultura ecologică se practică pe hîrtie – firma consilierului județean PSD Viorel Nica, obligată să ramburseze peste 1 milion de euro subvenții încasate necuvenit”, reprezentantul societății, Viorel Nica, a transmis un drept la replică publicației pentru a lămuri anumite aspecte și a informa cititorii, alături de copiile buletinelor de analiză de la contraprobe, drept la replică nepublicat.

viorel nica„Suntem nevoiţi să vă dăm câteva lămuriri la articolul anchetă din ziarul Independent – referitor la Culturi ecologice.

În primul rând, activitatea culturii ecologice se verifică în fiecare an și se certifică cultura ecologică din partea Organismului de certificare – după aceea se transmite la APIA (deci anual). În 2015, certificarea a fost fără contaminări – bun de plată.

În 2016, la verificările făcute, au apărut substanţe peste limita admisă, dar solicitând reanalizarea contra-probelor de la organismul de inspecţie, au fost reanalizate, și-n urma analizei, buletinele au rezultat fără substanţe interzise, fapt pentru care suntem în reanalizarea certificării, în urma contestaţiei.

Acel 1.000.000 Euro penalitate – este exclusivă, deoarece analiza a fost pe 2016, an în care nu am luat subvenţia la culturi ecologice. Subvenţia pe cele 430 Ha analizate reprezintă 169 Euro/ Ha, dreptul anului 2016”.