comenzi la domiciliu cliseru.ro

Administrația locală din Slobozia susține că locuitorii din zona Plevna – Viitor vor avea rută de microbuze

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/06/2012 | Locale Ialomita
Fie că este caniculă, fie că este un ger de crapă pietrele, oamenii care locuiesc în zona caselor din spatele MB-urilor fac drumul către centrul orașului pe jos, cei mai înstăriți apelând la taxi-uri. Sesizat de cetățenii din această parte a orașului, primarul Alexandru Stoica a promis că, în cel mai scurt timp, pe ruta sus-menționată vor circula microbuze.

”De ani de zile tot spunem că este un calvar pentru copiii noștri care merg prin ger către școală, când ar fi normal și uman să circule și pe aici un microbuz ceva, mai ales că veniturile multora din această zonă sunt reduse. Nu avem bani să luăm taxi-ul zilnic, de aceea consider că este o necesitate acest mijloc de transport în comun”, explică Ionel Costea, unul dintre locuitorii străzii Viitor.

De aceeași părere sunt și tinerii familiști din cartierul Tineretului. Aceștia spun că una dintre problemele pe care le au este deplasarea către locurile de muncă și către grădinițele și școlile copiilor.
”Ideal ar fi ca în această zonă să existe o școală gimnazială, o grădiniță, un loc de joacă pentru copii, un hiper-market, pentru că, dacă nu ai mașină, atunci este destul de dificil să te duci la cumpărături cu un prunc de 2 ani sau un bebeluș.

Varianta clasică este taxi-ul, însă este o soluție costisitoare și nu mi se pare una corectă, pentru că banii nu sunt suficienți pentru așa o cheltuială zilnică. Un mijloc de transport, cu orar fix, ar fi cea mai bună alegere în aceste vremuri”, ne-a spus și Alexandra Stan, o mămică pe care am întâlnit-o cărându-și sacoșele de la piață într-o mână, iar cu cealaltă protejând un băiețel toropit de căldură.

Raspunzând la aceste solicitări, primarul Alexandru Stoica a spus că, în cel mai scurt timp, cetățenii acestor zone vor beneficia de microbuze care, urmând un orar stabilit în prealabil, vor circula în și dinspre oraș. ”Cred că nu ne-ar costa o avere dacă am face acest demers. Chiar în aceste zile voi iniția discuțiile, iar locuitorii din zona Cartierului Tineretului vor putea ajunge mai ușor în oraș, mai ales că, aproape de acele străzi sunt și ANL-urile de pe Nordului, de unde iarăși se ajunge cu dificultate în oraș”, a mai specificat Alexandru Stoica, edilul municipiului Slobozia.

Discutând cu oamenii din această parte a orașului, destul de evitată de către autorități, am aflat cum un copil era să fie sfâșiat de câinii comunitari de pe strada Ianache, în timp ce se întorcea de la școală. ”Ne este destul de greu să ne sincronizăm, pentru că lucrăm, iar fiul nostru, fiind clasa a V-a, vine singur de la școală. Dimineața, dacă se poate îl ducem noi, pe jos, însă aceste străzi sunt destul de periculoase pentru cei mici. Cu toate că plătim impozite destul de mari, infrastructura și grija administrației față de noi lasă de dorit”, a conchis Elena Stoica, deținătoarea unei gospodării de pe strada Plevna.
De ani se zile, acestor oameni nu le rămâne decât să spere că problemele lor vor fi ascultate și rezolvate de autorități, toți aceia cu care am vorbit declarând că vizitele primarului nu ar trebui să îi ocolească.