comenzi la domiciliu cliseru.ro

Adjunctul şefului de post de la Sineşti, condamnat definitiv pentru luare de mită

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/09/2011 | Lege si Ordine
Actualizat: 1 octombrie 2011
Agentul de poliţie Marius Stelu David, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa – Postul de Poliţie Sineşti a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Sentinţa Tribunalului Ialomiţa a rămas definitivă prin neapelare.

În perioada aprilie-iunie 2011, poliţistul a pretins suma de 300 lei şi a primit 150 lei de la mai mulţi conducători auto pe care i-a oprit în trafic în zona „Popasului Sineşti”, pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau faţă de aceştia.
În urma activităţilor specifice efectuate în cauză de ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a poliţistului.
Astfel, procurorul a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a agentului de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi, în baza probelor existente, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului.
La data de 19 august 2011, Tribunalul Ialomiţa l-a condamnat pe agentul de poliţie la 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sentinţă care a rămas definitivă prin neapelare, la data de 1 septembrie.