comenzi la domiciliu cliseru.ro

Adăposturile pentru protecție în caz de dezastre sunt insuficiente

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/01/2013 | Locale Ialomita

adaposturi situatii de urgentaÎn caz de calamitate, necesarul de adăpostit în județul Ialomița este de 80.751 de persoane, potrivit unei situații întocmite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița.

Gradul de asigurare a fondului de adăpostire este de 8% pentru populație și 31% pentru salariați. Acesta se asigură prin patru adăposturi publice, cu capacitatea de 184 de persoane și 6 adăposturi la operatori economici, cu capacitatea de 519 persoane.

În caz de necesitate, se pot amenaja 57 de adăposturi publice în subsolurile blocurilor de locuințe din mediul urban și 19 adăposturi la instituții și operatori economici, care pot asigura capacitatea de adăpostire pentru 7.538 de persoane.
În mediul rural, adăpostirea populației se asigură folosind pivnițele și beciurile din gospodăriile individuale.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a declarat, luni, 14 ianuarie, în cadrul ședinței de evaluare a activității ISU, că în acest an au fost alocate fonduri pentru a „pune la punct unul sau două adăposturi”.

alexandru stoica - primar slobozia„Vreau să schimb mentalitatea în ceea ce privește protecția civilă. Sperăm să nu avem nevoie, dar trebuie să fim pregătiți în acest sens. Nu vrem să constatăm în momentul acela că nu avem ce trebuie și că ne ia prin surprindere. Știm cu toții că aceste adăposturi au fost preluate de la un primar la altul… Anul acesta vreau să pun piciorul în prag și să finalizăm unul, două sau trei, cât ne va permite bugetul. Pregătirea mea mă îndeamnă să fac un pas în direcția asta”, a afirmat acesta.