comenzi la domiciliu cliseru.ro

Activități extrașcolare la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2020 | Evenimente

Activitățile extrașcolare sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului.

Studiile de specialitate susțin că acestea ajută elevii la formarea și consolidarea unor atitudini pozitive față de învățare. Abilitățile practice dobândite, găsirea unor strategii adecvate de soluționare a problemelor ivite, contribuie la sporirea și susținerea performanței școlare.

Pe lângă toate acestea, activitățile educative acționează și asupra stimei de sine, iar sentimentul de împlinire și reușită este mult mai ridicat.

În decursul lunii ianuarie, acest aspect a fost evidențiat de formațiunile de studiu ale Școlii Gimnaziale „Sf. Andrei” Slobozia, care s-au implicat activ in derularea unor activități educative, de suflet și pentru suflet.

„Ziua Poetului nepereche, Mihai Eminescu” a fost elogiată printr-o diversitate de activități derulate la nivel de clasă, școală. în parteneriat cu Biblioteca Școlară sau cu Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu”, Ialomița, astfel: prezentarea unor momente literar -artistice, inspirate din opera poetului național; organizarea unor expoziții de desene și pictură ce au ilustrat versurile eminesciene; concursuri tematice din viața și opera marelui poet.

,,Mica Unire” a determinat elevii să-și amintească, cu mândrie, de trecut și să încerce să promoveze valorile românești, fără de care noi, ca popor, nu am exista. Și-au amintit de Cuza, de Moș Ion Roată, dramatizând, desenând, cântând și dansând „cu mic, cu mare”.

Comisia de Promovare a Imaginii Școlii,
Prof. Filipoiu Evelina
Bibliotecar, Costică Bunoaica