comenzi la domiciliu cliseru.ro

Activități desfășurate de Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița, în ultimele 24 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/01/2018 | Lege si Ordine

Polițiștii acționează permanent pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 180 de poliţişti au acționat, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate 69 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 3 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 20 de evenimente, dintre care 14 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 14 infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 2 persoane bănuite.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la aproximativ 35.000 de lei.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 6 permise de conducere.

Exemplificăm:

Polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din județul Vrancea, care transporta cu ajutorul unui autovehicul material lemnos din speciile brad și fag, pentru care nu deținea documente justificative de proveniență, conform legislației în vigoare.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos.

* * *

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 48 de ani, din Ion Roată, care deținea material lemnos din speciile brad și fag, pentru care nu deținea documente justificative de proveniență.

Astfel, în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos.

* * *

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Reviga, a fost depistat în incinta unei societăţi comerciale de pe raza localității de domiciliu, având asupra sa un cuţit.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru port fără drept de obiecte periculoase, iar

cuţitul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

* * *

Ieri, 09 ianuarie a.c., poliţiştii Secției Rurale Jilavele au acţionat pe raza de competenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Urziceni, pe numele unui bărbat de 31 de ani din localitatea Dridu.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat pedeapsa privativă de libertate de 2 ani și 6 luni, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat și lovire sau alte violențe.

Reamintim tuturor cetățenilor că Poliția acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.