comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiuni și intervenții ale polițiștilor ialomițeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/09/2018 | Lege si Ordine

În perioada 14 – 16 septembrie, polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, au constatat peste 60 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate în trafic au reținut 31 de permise de conducere.

 În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii ialomițeni au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 27 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 122 de evenimente, dintre care 111 au fost sesizate prin 112.

 În urma activităților, au fost constatate 62 de infracţiuni, dintre care 7 în flagrant delict.

 Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 625 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 190.000 de lei.

 Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

 Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reținute 31 de permise de conducere și retrase, 11 certificate de înmatriculare.

 Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 Exemplificăm:

Polițiștii au depistat cinci bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 67 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager au rezultat valori cuprinse între 0,62 și 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, trei dintre aceștia fiind transportați la cele mai apropiate unități spitalicești, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Doi dintre coducătorii auto depistați, doi ialomițeni de 23 și 30 de ani, au refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

* * *

De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic alți doi coducători auto, doi bărbați de 20, respectiv 52 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși aveau acest drept suspendat.

 * * *

Duminică, 16 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Bărcănești s-a produs un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Astfel, polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că în timp ce un bărbat de 51 de ani, din comuna Borănești, conducea un autoturism pe raza comunei Bărcănești, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în impact cu un stâlp de iluminat public, situat pe marginea părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA