comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acţiuni preventive ale poliţiştilor pe raza judeţului Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor, poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost angrenaţi în perioada 22 – 24 mai, în executarea unei serii de acţiuni în sistem integrat şi controale în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ.

Cu această ocazie, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru a identifica autorii de fapte penale, contravenţionale ori de altă natură, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. La acţiuni au participat atât jandarmi ialomiţeni, cât şi poliţişti locali.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Astfel, au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 30.000 lei. De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Persoanele depistate şi care nu şi-au putut justifica prezenţa în diferite locaţii au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost fotografiate, amprentate şi introduse în bazele de date ale poliţiei.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor ialomiţeni

 În acest sfârşit de săptămână, 22 – 24 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 276 sancţiuni contravenţionale aplicate, 6 certificate de înmatriculare retrase şi 11 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 106 conducători auto, 24 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 140.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi bărbaţi de 27, respectiv 56 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,70 şi 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale.

* * *

Pe raza comunei Traian, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din localitate.

Din verificările efectuate în bazele de date, organele de control au stabilit faptul că

cel în cauză nu poseda permis de conucere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal.