comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acţiuni preventive ale poliţiştilor ialomiţeni pe raza întregului judeţ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/02/2017 | Lege si Ordine

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor, poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost angrenaţi în perioada 10 – 12 februarie, în executarea unei serii de acţiuni în sistem integrat şi controale în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Cu această ocazie, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru a identifica autorii de fapte penale, contravenţionale ori de altă natură, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. La acţiuni au participat atât jandarmi ialomiţeni, cât şi poliţişti locali.

Astfel,  au fost verificate 51 de societăți comerciale, 235 de persoane, dar și 118 autovehicule și au fost constatate 2 infracțiuni, dintre care una la regimul circulației pe drumurile publice.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 şi 30 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, a căror valoare este de aproximativ 9.000 lei. Pentru neregulile constatate, un certifica de înmatriculare a fost retras şi un permis de conducere reţinut.