15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Acțiuni poliția economică – Slobozia, Fetești, Țăndărei, Albești, Scânteia https://wp.me/p49Kdo-bi4
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

Acțiuni poliția economică – Slobozia, Fetești, Țăndărei, Albești, Scânteia

Polițiștii ialomițeni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei, în urma unor acțiuni derulate de polițiștii de investigare a criminalității economice.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au organizat și desfășurat în cursul zilei de 15 decembrie a.c., o serie de acțiuni de verificare a mai multor unități economice de pe raza județului Ialomița, privind modul de aprovizionare, comercializare și evidențiere a veniturilor realizate în urma comercializării produselor alimentare, tutun, alcool și brazi.

Pe parcursul derulării activităților au fost verificați 5 agenți economici, fiind constatate următoarele:

​ La o societate comercială situată pe raza municipiului Slobozia a fost identificată o cantitate de carne, pentru care nu erau deținute documente de proveniență. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 10.000 de lei, iar contravaloare cantității de carne a fost confiscată.

​ Țigarete și băuturi alcoolice fără documente de proveniență au fost identificate la sediul unei societăți comerciale de pe raza comunei Scânteia, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei.

​ Administratorul unei unități economice de pe raza comunei Albești, nu întocmea documente contabile pentru mărfurile aprovizionate, respectiv note de recepție și constatare de diferențe. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei.

​ Pe raza orașului Țăndărei, reprezentantul unei societăți comerciale nu evidențiase pe casa de marcat sume de bani provenite din comercializarea produselor. Pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 R a fost aplicată o sancțiune contravențională în valosare de 5.000 de lei.

​ Titularul unui operator economic situat pe raza municipiului Fetești nu a emis avize de însoțire pentru brazi comercializați, fiind aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 și confiscată suma de 250 de lei. Totodată s-a constatat faptul că pentru crenguțe de vâsc oferite spre comercializare nu erau deținute documente de proveniență, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 12/1990 R.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, legalitatea actelor de comerț fiind un obiectiv prioritar al polițiștilor, mai ales în condițiile în care se preconizează o intensificare a activităților comerciale, generată de apropierea specifice lunii decembrie.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto arhivă.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!