Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/07/2017 | Lege si Ordine

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, poliţiştii ialomiţeni au continuat activităţile specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână 14 -16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Platonești au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, care a pescuit fără drept, cu jutorul unuei unelte de pescuit tip halău, pește din speciile șalău și plătică.


De asemenea, alți doi bărbați de 38 și 57 de ani, ambii din comuna Giurgeni, au fost depistați de către polițiști în timp ce pescuiau ilegal, pe fluviul Dunărea, cu ajutorul unor ambarcațiuni, având asupra lor setci din fir textil și monofilament.

Atât peștele, cât și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

În ambele cauzuri, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA