comenzi la domiciliu cliseru.ro

ACŢIUNI CU EFECTIVE MĂRITE PE RAZA JUDEŢULUI IALOMIŢA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/09/2013 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomiţeni au acţionat, în perioada 02 – 05 septembrie, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere de panificaţie, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR. Alături de poliţişti, la acţiuni au participat şi specialişti din cadrul DSVSA şi DSP Ialomiţa.

În cele 32 de filtre instituite, poliţiştii au efectuat controale cu privire la legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri, o atenţie deosebită fiind acordată autovehiculelor ce transportă produse cereale şi de panificaţie.

Pe parcursul activităţilor derulate, au fost controlate 136 de autovehicule şi verificaţi 46 de agenţi economici. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 43.180 lei, fiind dispusă şi o măsură complementară de întrerupere a activităţii unei unităţi economice.

Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe.

Exemplificăm:

În urma controlului efectuat la o societate economică ce desfăşura activităţi de producţie şi comercializare a pâinii, poliţiştii au constatat că agentul economic nu poseda avizul DSVSA Ialomiţa pentru funcţionare.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, dispunându-se totodată întreruperea activităţii, până la intrarea în legalitate a unităţii.

 Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare.