comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiuni ale poliției pe raza municipiilor Slobozia, Urziceni și Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/02/2020 | Lege si Ordine

Acțiune de amploare a polițiștilor în municipiul Fetești și comunele învecinate

 Ieri, 27 februarie a.c., poliţişti ialomițeni au efectuat o razie pe raza municipiului Fetești, dar și a comunelor arondate, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite, precum și a abaterilor la regimul circulației rutiere.

Peste 50 de polițişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră și investigaţii criminale, au acționat pe linia creșterii gradului de siguranță publică și disciplină în traficul rutier, pe raza municipiului Fetești și a comunelor învecinate.

Pentru neregulile descoperite, au  fost aplicate 155 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 36.230 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, dintre care 33 pentru exces de viteză și 6 sancțiuni pentru încălcarea de către căruțași a normelor stabilite pentru circulația pe drumurile publice.

Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării activităților, polițiștii au identificat un bărbat de 34 de ani, din județul Iași, care avea asupra sa 270 de țigarete, care nu erau prevăzute cu timbru de marcaj fiscal, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Totodată, în cadrul raziei, polițiștii au surprins în flagrant trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, toți din municipiul Fetești, în timp ce încercau să sustragă o porțiune de șină de cale ferată, ce aparținea unei societăți comerciale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

La activități au participat și jandarmi ialomițeni.

Acțiune a polițiștilor din Ialomița raza municipiilor Slobozia și Urziceni, dar și a comunelor arondate

 Ieri, 27 februarie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au fost în teren și au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Activitățile s-au desfășurat pe parcursul a trei ore, pe raza municipiilor Slobozia și Urziceni, dar și a comunelor arondate.

Astfel, pe timpul desfășurării activităților, polițiștii au controlat 334 de autovehicule și au constat 5 infracțiuni în flagrant, dintre care 3 le regimul circulației pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 16.000 de lei, iar în domeniul circulației rutiere, au fost reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Dosar penal întocmite de polițiștii ialomițeni pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Roată au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, ce conducea un autoturism pe raza localității Broșteni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de prelevare a mostrelor biologice.

 Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița recomandă conducătorilor auto:

 – Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 – Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 – Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

 – De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 – Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

 – Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

 – Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, ori motociclete!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA