comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiunea Truck & Bus

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/10/2020 | Lege si Ordine

 Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au loc, simultan, în toate statele membre ale U.E.

 În perioada 12-18 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița acționează, pe raza județului, pentru verificarea respectării regulilor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și a autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitățile de control sunt organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor urmări respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizează diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, dar și verificarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA