comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiunea ,,Foc de artificii” continuă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/12/2016 | Lege si Ordine

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița continuă acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

 Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, polițiștii ialomițeni acționează în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

 O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, de la demararea planului de acțiune, polițiștii au desfășurat 119  activități de informare în școlile din județ.

Exemplificăm:

În data de 27 decembrie a.c., în urma unui control efectuat la o societate comercială cu punct de lucru pe raza orașului Țăndărei, polițiștii au constatat că administratorul unității oferea spre comercializare articole pirotehnice din categoria F1, fără drept.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, cele 210 bucăți de articole pirotehnice, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

 Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️