comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiune națională pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri și alcool la volan

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2014 | Stiri nationale

Poliţia Română desfăşoară, în perioada 8-14 decembrie, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

Activităţile sunt incluse în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) şi se desfăşoară pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Poliţiştii rutieri ialomiţeni, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., acţionează în această săptămână, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool şi droguri.

De asemenea, în cadrul acţiunii, participanţii la trafic vor fi informaţi cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool sau droguri.

Poliţia atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️