comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiune națională a poliției pentru prevenirea faptelor antisociale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/04/2014 | Lege si Ordine

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa acţionează pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti. În cursul zilei de ieri, poliţiştii au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 43.000  de lei.

 

La data de 15 aprilie a.c., aproape 100 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru prevenirea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru prevenirea infracţionalităţii stradale.

Astfel, pe parcursul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti, au fost verificaţi 9 de agenţi economici şi 264 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni, fapte pentru care sunt cercetate 3 persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 43.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, peste 7 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, iar 10 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate peste 91 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, restul sancţiunilor aplicate fiind prevăzute de alte acte normative.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 1.244 de lei.

Reamintim faptul că, în perioada 1 – 19 aprilie a.c. din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general Petre Tobă, în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada premergătoare sfintelor sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

Exemplificăm:

Efectivele Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat ieri, 15 aprilie a.c., împreună cu specialişti ai Direcţiei Agricole Judeţene Ialomiţa, verificări la o societate comercială, situată pe raza municipiului Slobozia.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că unitatea economică a pus în circulaţie două sortimente de vin, despre care s-a stabilit, în urma analizelor de laborator, că nu corespunde caracteristicilor organoleptice specifice acestui tip de produs.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse” şi s-a dispus retragerea de la comercializare şi indisponibilizarea a 27.170 litri vin, până la definitivarea cercetărilor.

* * *

Tot în cursul zilei de ieri, efectivele Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. şi I.T.M. Ialomiţa au efectuat verificări la două unităţi economice cu profil panificaţie, de pe raza municipiului Slobozia.

În urma controlului efectuat la una dintre societăţile comerciale, poliţiştii au constatat faptul că nu erau întocmite rapoartele de producţie pentru ultima lună, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 13.000 de lei.

Două sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei au fost aplicate atât de poliţişti cât şi de reprezentanţii D.S.V.S.A., celei de-a doua unităţi economice. Organele de poliţie au aplicat sancţiunea în valoare de 4.000 de lei, întrucât agentul economic nu a evidenţiat în totalitate pe casa de marcat încasări din ziua respectivă.