comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/03/2014 | Lege si Ordine

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, ieri, 26 martie a.c., efectivele Poliţiei Municipiului Feteşti şi Secţiilor Rurale Stelnica şi Platoneşti, au intensificat activităţile specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Scopul acestei acţiuni a constat în apărarea patrimoniului piscicol naţional şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţa corecte prin eliminarea produselor de provenienţa ilicită şi protejarea mediului înconjurător pe raza de competenţă.

La această acţiune au participat alături de poliţişti şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa.

În principal, activităţile ilegale în acest domeniu se referă la pescuitul ilegal, folosirea de unelte interzise (setci, plase monofilament, dispozitive electrice pentru pescuit etc.), precum şi transportul şi comercializarea ilegală a peştelui şi subproduselor din peşte.

Pe parcursul acţiunii, derulată în intervalul orar 05:00 – 14:00, au fost constatate 42 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 11.975 de lei şi au fost constatate trei infracţiuni în flagrant.

Exemplificăm:

Poliţiştii au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Făcăeni, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe Braţul Borcea cu o ambarcaţiune pescărească, utilizând trei setci.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea pescărească şi cele trei setci în lungime de 125 metri.

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au oprit pentru control în trafic, pe raza comunei Giurgeni, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din judeţul Constanţa.

La controlul efectuat în portbagajul autovehiculului, poliţiştii au găsit doi peşti din speciile Nisetru şi Morun în greutate totală de 85,5 kg, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Peştii au fost examinaţi din punct de vedere organoleptic de reprezentanţii DSVSA Ialomiţa şi lăsaţi în custodia unei societăţi comerciale de profil, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea, transportul şi comercializarea sturionilor

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️