livrari la domiciliu

Acțiune de prevenire pe raza Municipiului Slobozia

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat ieri o acțiune de prevenire a răspândirii virusului Covid 19, precum și de protejare a populaţiei de anumite practici comerciale ilicite, pe raza municipiului Slobozia.

 La data de 7 aprilie a.c., polițiști de ordine publică, poliție rutieră și de investigare a criminalității economice au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.

Pe raza municipiului Slobozia, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare.

Urmare a neregulilor constatate, 19 șoferi au fost sancționați cu amenzi în valoare de 57.000 de lei.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Cu ocazia verificărilor efectuate, un bărbat de 27 de ani a fost depistat în trafic în timp conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia, transportând pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă, care nu aveau aplicate timbre fiscale. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

De asemenea, un alt conducător auto de 51 de ani a fost sancționat contravențional după ce a fost depistat de polițiști la volanul unei autoutilitare, în timp ce transporta mai multe produse alimentare și nealimentare fără a deține documente de proveniență.

Mărfurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel de activităţi sunt desfăşurate în permanenţă de forţele de ordine, scopul principal fiind impunerea respectării prevederilor legale în vigoare în această perioadă, dar şi protejarea populaţiei de anumite practici comerciale ilicite.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA