comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători pentru siguranța transporturilor  

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/10/2020 | Lege si Ordine

Ieri, 28 octombrie, polițiștii de la transporturi au desfășurat o acțiune națională, în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2.

La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, sprijiniți de reprezentanți ai CFR Călători.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat peste 70 de persoane, fiind aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.110 lei, 30 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

CFR Călători face apel la călători să nu urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

 Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

 Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

 Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

 Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA