comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acoperișuri smulse de vânt la Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/11/2016 | Lege si Ordine

Vremea face ravagii. Din cauza vântului puternic, mai multe acoperișuri ale unor blocuri au fost smulse azi, la Fetești, iar mai multe autoturisme au fost avariate.

Ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate în ultimele ore, pompierii ialomițeni au fost solicitati să intervină, în municipiul Fetești, pentru înlăturarea efectelor generate de desprinderea a două acoperișuri ale unor blocuri de locuit.
Primul eveniment a fost înregistrat în această dimineață, în jurul orei 09.35, când o porțiune de aproximativ 50 mp din acoperișul unui bloc, situat pe strada Armatei, a fost luat de rafalele de vânt și aruncat pe o stradă din imediata apropiere.
Pompierii s-au deplasat la fața locului, iar în scurt timp, aceștia au reușit degajarea părții carosabile.
20 de minute mai târziu, un alt acoperiș construit din tablă, de la un bloc de pe strada Călărași din municipiul Fetești, a fost proiectat pe fațada unui alt bloc din vecinătate. În final, porțiunile de tablă au ajuns pe trei autoturisme, aflate la parterul blocului. Două echipaje formate din 11 subofițeri lucrează și în acest moment în zonă, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din municipiu.

Pompierii ialomițeni recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor. Cetățenii sunt sfătuiţi, de asemenea, să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone.

Avertizare meteo Cod Galben: Intensificări ale vântului de la 60 până 90 km/h

Vezi și  – > Stâlp rupt de un pom scos din rădăcină de vânt