comenzi la domiciliu cliseru.ro

Legea vânătorii: Miting organizat de crescătorii de ovine și caprine. ACEBOP se alătură

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/12/2015 | Stiri nationale

ASOCIAȚIEA CRESCĂTORILOR ȘI EXPORTATORILOR DE BOVINE, OVINE, PORCINE DIN ROMÂNIA  sprijină inițiativa crescătorilor de ovine și caprine de organizare a mitingului din 15 decembrie 2015 și iși anunță oficial  participarea alături de colegii crescători de rumegătoare.

Intrarea in vigoare a Legii nr. 149 din 2015 care modifică  Legea Vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407 din anul 2006 prejudiciază in mod abuziv crescătorii de rumegătoare din România, dreptul la asociere al vânătorilor și ingrădește dreptul la propietate.

In epoca  dialogului social instituționalizat, asociațiile crescătorilor de animale nu au fost consultate cu ocazia modificării unei legi dintr-un domeniu atât de sensibil!

Intr-o perioadă acută a existenței noastre, marcată de boli și restricții comerciale, de prețuri la carne mult sub cele ale altor state membre, de ajutoare naționale și comunitare intârziate, controale intărite și abuzive, falimentarea multor crescători, ajungerea in imposibilitatea de plată a datoriilor către bănci și imposibilitatea susținerii propriilor familii,  suntem puși in fața unei legi cu care nu suntem de acord și pe care nu o vom accepta.

ASOCIAȚIEI CRESCĂTORILOR ȘI EXPORTATORILOR DE BOVINE, OVINE, PORCINE DIN ROMÂNIA  solicită abrogarea Legii nr. 149 din 2015 și susține crescătorii de animale  in dorința lor de dreptate, fără compromisuri.

A.C.E.B.O.P.