comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accidente rutiere la Slobozia și Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/11/2018 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În cursul zilei de ieri, 21 noiembrie a.c, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală a două persoane.

Primul dintre acestea s-a produs în municipiul Slobozia și s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 44 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a acroșat un pieton, un bărbat de 50 de an, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

* * *

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs în jurul orei 19.30, în apropiere de municipiul Urziceni și s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 24 de ani, din județul Prahova, conducea un autoturism pe Drumul Național 2, din direcția Buzău către București, a acroșat un un alt autoturism, condus regulamentar, pe aceeași direcție de deplasare, de către un bărbat de 58 de ani, din Urziceni.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a primului conducător auto, bărbatul de 24 de ani, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate

Conducătorii auto implicați au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 Cercetat pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice

Ieri, 21 noiembrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Sărățeni, care conducea un autoturism pe raza localității Balaciu, deși a consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind transportat la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

 În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, pentru a reduce gradul de implicare în accidente

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA