comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accidente rutiere la Slobozia, Fetești și Gura Ialomiței

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/09/2016 | Lege si Ordine

În acest sfârşit de săptămână, 16 – 18 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 316  sancţiuni contravenţionale aplicate, 5 certificate de înmatriculare retrase şi 18 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 64 conducători auto, 85 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 88.000 lei.

 Accidente rutiere

În acest sfârşit de săptămnă, 16 – 18 septembrie a.c., pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a 3 persoane.

Accident Gura Ialomiței

Primul dintre acestea s-a produs vineri, 16 septembrie a.c., în localitatea Gura Ialomiţei, fiind soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.

În timp ce un bărbat de 51 de ani, din judeţul Brăila, conducea un autoturism din direcţia Brăila către Constanţa, a acroşat un pieton, o tânără de 16 de ani care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

 * * *

Accident Slobozia

Sâmbătă, 7 septembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia, s-a produs un alt accident rutier soldat, de asemenea, cu vătămarea corporală a unui pieton.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce o femeie de 46 de ani conducea un autoturism pe raza localitatăţii de domiciliu, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat un biciclist, un bărbat de aceeaşi vârstă, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, printr-un loc semnalizat corespunzător şi prevăzut cu marcaj pietonal.

 * * *

Accident Fetești

Cel de-al treilea accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a produs duminică, 17 septembrie a.c., pe raza municipiului Feteşti.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii ajunşi la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 47 de ani conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat un pieton, un bărbat de 46 de ani, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii.

Din accidente a rezultat vătămarea corporală a pietonilor, aceştia fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi medicale, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

* * *

Un bărbat de 29 de ani, din comuna Traian, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea o autoutilitară pe drumurile publice, deşi avea permisul de conducere reţinut.            

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

 Polițiștii rutieri recomandă pietonilor:

 – Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

  • Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante! 

Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! 

Traversați numai la culoare verde a semaforului și nu treceți strada prin locuri nepermise! 

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA