comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accidente rutiere în Țăndărei și Gheorghe Lazăr

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/10/2016 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest weekend, 30 septembrie  – 02 octombrie, pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a 5 persoane.

În acest sfârşit de săptămână, 30 septembrie – 02 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 330  sancţiuni contravenţionale aplicate, 9 certificate de înmatriculare retrase şi 23 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 150 de conducători auto, 33 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 131.500 lei.

Accidente rutiere

În acest sfârşit de săptămână, 30 septembrie  – 02 octombrie, pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a 5 persoane.

Primul dintre acestea s-a produs vineri, 30 septembrie a.c., în localitatea Ţăndărei, fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr de 22 de ani conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, nu s-a asigurat corespunzător la momentul efectuării manevrei de mers înapoi şi a acroşat un pieton, o femeie de 83 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind transportată la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

* * *

Sâmbătă, 01 octombrie a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr, s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 68 de ani, din judeţul Constanţa, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de deplasare şi a acroşat un alt autoturism, condus de un tânăr de 21de ani, din localitate.

Din accident sa rezultat vătămarea corporală a unei femei de 56 de ani, pasageră a primului autoturism, dar şi a conducătorului celui de-al doilea autoturism şi a unui tânăr de 18 ani, pasager al autoturimului condus de acesta din urmă.

Victimele au fost transportate la cele mai apropiate unităţi medicale, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

 * * *

Cel de-al treilea accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a produs duminică, 02 octombrie a.c., pe Drumul Naţional 21 A, în localitatea Ţăndărei.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii ajunşi la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce un tânăr de 25 de ani, din comuna Sudiţi, conducea un autoturism direcţia Brăila către Ţăndărei, nu s-a asigurat corespunzător la momentul pătrunderii pe un drum cu prioritate şi a acroşat o motocicletă, condusă regulamentar de către un bărbat de 28 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, bărbatul fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă