comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accidente rutiere în Sălcioara și Țăndărei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/11/2016 | Infotrafic

În cursul zilei de ieri, 31 octombrie, poliţiştii ialomiţeni au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 121de sancţiuni contravenţionale aplicate, 6 certificate de înmatriculare retrase şi 4 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea legislaţiei rutiere în vigoare, poliţiştii au intervenit şi aplicat sancţiuni în valoare de peste 41.500 lei.

Accidente rutiere

 Ieri, 31 octombrie a.c., în localitatea Ţăndărei s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 26 de ani, din comuna Valea Ciorii, conducea o autoutilitară din direcţia Ţăndărei către Brăila, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire şi a acroşat un biciclist, un tânăr de 20 de ani, din aceeaşi localitate.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, tânărul fiind transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto, cât şi biciclistul, au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Tot ieri, 31 octombrie a.c., pe raza comunei Sălcioara s-a produs un alt accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 32 de ani, din judeţul Călăraşi, conducea un autoturism din direcţia Lehliu Gară către Ciochina, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată, bărbatul a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge petnru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă