comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accidente rutiere în Andrășești, Bucu și Movilița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2016 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână, 23 – 25 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 275  sancţiuni contravenţionale aplicate, 4 certificate de înmatriculare retrase şi 21 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 84 de conducători auto, 11 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 75.000 lei.

Accidente rutiere

 În acest sfârşit de săptămnă, 23 – 25 septembrie a.c., pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a 4 persoane.

Primul dintre acestea s-a produs vineri, 23 septembrie a.c., pe Drumul Naţional 2 A, lângă localitatea Andrăşeşti.

În timp ce un tânăr de 21 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Slobozia, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a pătrus pe contrasens, acroşând o autoutilitară condusă regulamentar, din sens opus, de către un bărbat de 47 de ani, din localitatea Crunţi.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 32 de ani, pasageră a primului autoturism, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

  * * *

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., pe Drumul Naţional 2 A, în localitatea Bucu, s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un tânăr de 25 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Constanţa, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de deplasare şi a acroşat un alt autoturism, condus de un tânăr de 21de ani, tot din municipiul Slobozia, care se angajase în efectuarea manevrei de depăşire primului autoturism.

Din accident sa rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 21 de ani şi a unei tinere de 25 de ani, pasageră a autoturimului condus de acesta, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

  * * *

Cel de-al treilea accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a produs duminică, 25 septembrie a.c., pe Drumul Naţional 2, lângă localitatea Moviliţa.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii ajunşi la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 58 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism direcţia Urziceni către Bucureşti, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă, unde a intrat în impact cu un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, bărbatul fiind fiind transportat la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

  Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,51 şi 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, doi dintre aceştia fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Ceilalţi doi conducători auto au refuzat să le fie recoltate probe biologice de sânge.

 * * *

Un bărbat de 54 de ani, din judeţul Constanţa, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

 * * *

Poliţiştii rutieri au depistat un bărbat de 28 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal. 

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă