comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accidente rutiere cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/03/2013 | Infotrafic

În dimineaţa zilei de 26 martie a.c., în jurul orei 6.30, pe Drumul Naţional 2 A, în afara oraşului Ţăndărei, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Astfel, în timp ce un bărbat în vârstă de 50 ani, din judeţul Tulcea, conducea un autoturism din direcţia Constanţa către Bucureşti, pe DN2A, în condiţii de ninsoare şi carosabil acoperit cu gheaţă şi zăpadă, a pierdut controlul volanului, a derapat şi a părăsit partea carosabilă, acroşând un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei tinere în vârstă de 23 ani, pasageră în autoturism, care a fost transportată la Spitalul Ţăndărei pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

 Patru ore mai târziu, pe Drumul Naţional 2 A, în localitatea Alexeni, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum acoperit cu zăpadă, conducătorul unui autoturism în vârstă de 74 ani, domiciliat în comună, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în derapaj necontrolat pe contrasens, unde a intrat în impact frontal cu un alt autovehicul condus de un consătean de 27 ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a şoferului de 74 ani, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În jurul orei 15.30, poliţia a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe Drumul Judeţean 203 F, în apropiere de comuna Valea Ciorii a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr, în vârstă de 26 ani, din municipiul Slobozia, conducea o autoutilitară din direcţia Ţăndărei către Valea Ciorii, pe DJ203F, a efectuat manevra de depăşire a unui autovehicul, iar la revenirea pe banda sa de mers din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu gheaţă şi zăpadă, a pierdut controlul autoutilitarei intrând în derapaj şi a acroşat un copac din dreapta direcţiei sale de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Ţăndărei.

În cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.