comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier soldat cu pagube materiale la Căzănești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/12/2016 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În cursul zilei de  27 decembrie, poliția a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe raza orașului Căzănești s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto a plecat de la fața locului.

Polițiștii au reușit identificarea la scurt timp a conducătorului auto care a părăsit locul accidentului, în persoana unui bărbat de 47 de ani, din orașul Căzănești.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

Alcoolul şi volanul sunt incompatibile!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

 De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Legea pedepseşte cu închisoarea conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!