comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier pe DN2. Trei persoane vătămate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/08/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Ieri, 18 august, în jurul orei 16:00, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 2, în afara localităţii Moviliţa, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane.

Din primele verificări, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce un bărbat de 33 de ani, din judeţul Constanţa, conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Bucureşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă, unde s-a răsturnat.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 41 de ani şi a unui bărbat de 42 de ani, ambii din judeţul Brăila, dar şi a unei minore de 6 ani, toţi pasgaeri ai autoturismului în cauză.

Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Totodată, în urma efectuării de verificări în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 33 de ani, conducător al autoturismului în cauză, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi bărbaţi în vârstă de 63 şi 65 de ani, ambii din municipiul Slobozia, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,84 şi 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier 

Ieri, 18 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pe arterele rutiere judeţene, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor pe linie de circulaţie rutieră.

Cu această ocazie au fost constatate 170 de contravenţii, pentru care  poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de aproximativ 29.000 lei. Totodată, a fost reţinut un  permis de conducere şi retrase trei certificate de înmatriculare.