comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier pe DN2, în apropiere de Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/06/2019 | Infotrafic

Polițiștii recomandă respectarea cu strictețe regulile de circulație, pentru a reduce gradul de implicare în accidente

 În cursul zilei de ieri, pe Drumul Național 2 s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un ialomițean de 25 de ani, conducea o motocicletă din direcția Buzău către București, în afara municipiului Urziceni, posibil pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă periculoasă, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă, a acroșat un parapet metalic, fiind ulterior proiectat pe partea carosabilă într-un autoturism care circula din sens opus, condus de o femeie de 31 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a tânărului de 25 de ani, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii vătămare corporală din culpă.

Polițiștii recomandă:

Motocicliști! Utilizați echipament de protecție, pentru a vă proteja în caz de accident, iar imbrăcămintea să aibă elemente reflectorizante sau strălucitoare, pentru a fi vizibili în trafic.

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

Șoferi! Fiți în permanență atenți la ce se întâmplă în trafic, atât în față cât și în spate. Folosiți din timp semnalizarea pentru ca ceilalți participanți la trafic să observe ce urmează să faceți și să poată acționa în consecință.

Păstrați o distanță suficientă de siguranță față de motocicliști, atunci când îi întâlniți în trafic și evitați efectuarea unor manevre bruște.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA