comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier mortal, în apropiere de localitatea Bucu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/04/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În data de 10 aprilie, în jurul orei 05:30, pe DN 2A, în afara localităţii Bucu, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.

Din primele verificări efectuate de către poliţiştii deplasaţi la faţa locului, se pare că în timp ce un cetăţean bulgar în vârstă de 47 de ani, conducea un ansamblu auto format din autoutilitară şi remorcă, efectuând manevra de întoarcere la intersecţia dintre DN 2A şi un drum de acces lateral, nu s-a asigurat corespunzător şi a fost lovit de un autoturism care se deplasa din direcţia Ţăndărei către Slobozia, condus de un bărbat de 51 de ani.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto în vârstă de 51 de ani.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul ansamblului de autovehicule, a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, continuându-şi deplasarea către comuna Bucu.

Cel în cauză a fost depistat la scurt timp de organele de poliţie.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

***

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier / Accident rutier

În ziua de  09 aprilie 2014, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pe arterele rutiere judeţene pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.

Poliţiştii au constatat 141 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 32.140 de lei. Totodată, în două cazuri, poliţiştii au aplicat măsura complementară de reţinere a permisului de conducere.