comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Urziceni. Nu a respectat culoarea semaforului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/12/2018 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În cursul zilei de ieri, 06 decembrie, pe raza municipiului Urziceni s-a produs un eveniment rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 60 de ani, din municipiul Urziceni, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, nu ar fi respectat culoarea semaforului electric la momentul pătrunderii într-o intersecție și a fost acroșat de un alt autoturism, condus regulamentar de către o femeie de 34 de ani.

În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat pe trotuar, unde a acroșat un pieton, un minor de 12 ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Ambii conducători auto implicați au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Cercetați pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice

Ieri, 06 decembrie a.c., poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Drăgoești s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că în timp ce un bărbat de 58 de ani, din municipiul București, conducea un autoturism pe raza localității Drăgoești, a pierdut contolul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a acroșat gardul unei locuințe.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind transportat la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

* * *

Doi bărbați de33, respectiv 36 de ani, au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorul auto de 36 de ani a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 33 de ani refuzând testarea alcoolscop. Ulterior, ambele persoane depsistate au fost  transportate la unitatăți medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

* * *

Un alt conducător auto, un bărbat de 42 de ani, din municipiul București, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Cocora, deși avea acest drept suspendat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, pentru a reduce gradul de implicare în accidente

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA