comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/09/2016 | Lege si Ordine

Ieri, 06 septembrie, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localităţii s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 26 de ani, din oraşul Amara,  nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi și a acroșat un bărbat de 40 de ani, care se angajase în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru efectuarea de investigații medicale, fără a necesita internarea.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii rutieri recomandă pietonilor: 

  • Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

  • Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante! 

Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! 

Traversați numai la culoarea verde a semaforului și nu treceți strada prin locuri nepermise.

comunicat IPJ Ialomița | foto arhivă