comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Movilița. Cinci persoane vătămate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/07/2017 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a cinci persoane, s-a produs duminică, 09 iulie, pe Drumul Național 2, în localitatea Movilița.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Movilița, conducea un autoturism din direcția Buzău către București, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere și a fost acroșat de un alt autoturim, condus regulamentar, pe aceeași direcție de deplasare, de un bărbat de 47 de ani, din județul Bacău.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto, dar și a altor trei persoane, pasagere în cel de-al doilea autoturism, condus de bărbatul de 47 de ani.

Victimele au fost transportate la unități medicale, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Conducătorii auto a fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal.

În cazul în care dintr-un accident rutier au rezultat şi victime, fie numai cu vătămari uşoare, nu trebuie să modificaţi poziţia vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie.

Dacă victimele sunt în stare critică, este obligatorie transportarea acestora de urgenţă la o unitate sanitară de prim ajutor.

Anunţaţi imediat poliţia despre accident şi natura lui la telefon 112 ori prin intermediul altor conducatori auto.

Foarte importantNU PĂRĂSIŢI LOCUL ACCIDENTULUI fără încuviinţarea poliţiei.

Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie constituie infracţiune.

În cazul în care victima refuză (sunt cazuri în care victima e accidentată foarte uşor şi suferă vătămari corporale minore) să considere evenimentul petrecut un accident de circulaţie şi pleacă de la faţa locului înainte de sosirea organelor de poliţie, conducătorul auto trebuie să se prezinte imediat la sediul celei mai apropiate unități de poliție pentru declararea împrejurărilor producerii evenimentului.

În situaţia în care conducatorul auto nu se prezintă la sediul celei mai apropiate unități de poliție, chiar dacă nu este implicat cu vinovăție, iar victima se va prezenta ulterior la o unitate medicală ori la poliţie pentru a declara producerea accidentului de circulaţie, conducatorul auto implicat în eveniment va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei ori a procurorului.

Foto arhivă. Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA