comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Cazănești. Două persoane vătămate.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2019 | Infotrafic

Ieri, 26 februarie, în jurul orei 19.30, în apropiere de orașul Căzănești, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 48 de ani, din comuna Buești, conducea un autoturism pe Drumul Național 2 A, din direcția Urziceni către Slobozia, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire a unui al autovehicul, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, dar și a unui bărbat de 47 de ani, pasager al autoturismului în cauză, aceștia fiind transportați la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

 Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirileriscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Cercetați pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice

 Ieri, 26 februarie a.c., o tânără de 18 ani, din comuna Grindu, a fost depistată de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

* * *

De asemenea, un bărbat de 45 de ani, din comuna Iazu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un ansamblu auto pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

* * *

Un alt conducător auto, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Slobozia, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Vlădeni, deși avea acest drept suspendat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto Arhivă