comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident pe DN2A. Pietonul a pătruns pe partea carosabilă prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/12/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

O persoană a fost rănită grav ieri, 10 decembrie, în urma unui accident rutier petrecut pe raza localităţii Ion Roată.

Evenimentul rutier s-a produs pe Drumul Naţional 2A, ieri, 10 decembrie, în jurul orei 11:30.

În timp ce un tânăr de 29 de ani, din judeţul Vrancea, conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi semiremorcă, din direcţia Urziceni către Slobozia, a fost surprins de apariţia bruscă pe sensul său de mers a unui pieton, ce a pătruns pe partea carosabilă prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un minor de 17 ani, din comuna Ion Roată, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, poliţia recomandă pietonilor:

 Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje iar în lipsa acestora numai după ce s-au asigurat temeinic. 

Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor. 

Îîn condiţii atmosferice deosebite (ploi torenţiale, ceaţă, polei, ninsoare) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol.