comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident mortal pe DN2A, în apropiere de Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2017 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Pe raza județului Ialomița s-au produs în cursul zilei de ieri, 18 decembrie a.c., două accidente rutiere soldate cu vătămarea corporală a unui pieton și decesul altuia.

Primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 12:00, când un tânăr de 30 de ani din județul Prahova, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza comunei Maia, a acroșat cu oglinda doi pietoni care se deplasau pe marginea părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unuia dintre pietoni, un bărbat de 51 de ani, din municipiul București, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni.

Atât conducătorul auto cât și pietonii au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Accident mortal în apropiere de Slobozia

Cel de-al doilea eveniment soldat cu decesul unui pieton s-a produs în afara municipiului Slobozia, în jurul orei 22:00.

În timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Ograda conducea un autoturism din direcția Slobozia către Țăndărei, a surprins și accidentat un pieton de 56 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, care se deplasa pe partea carosabilă, pe un segment de drum neiluminat.

Victima a fost proiectată pe celălalt sens de mers, fiind acroșată de un alt autovehicul condus de un tânăr de 18 ani, din municipiul Slobozia.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, respectiv ucidere din culpă.

Atenție pietoni!

​ Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.

​ Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

​ Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

​ Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării

altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

​ Nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum!

HAIDEŢI SĂ ACORDĂM CU TOŢII PRIORITATE VIEŢII NOASTRE!

AI O SINGURĂ VIAŢĂ! PREŢUIEŞTE-O!