comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident mortal pe DJ211

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/04/2016 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, pe şoselele ialomiţene s-au produs trei accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane şi vătămarea corporală a altor cinci.

În acest sfârşit de săptămână, 15 – 17 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 296 sancţiuni contravenţionale aplicate, 3 certificate de înmatriculare retrase şi 20 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 110 conducători auto, 28 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 90.000 lei.

Accidente rutiere 

În acest sfârşit de săptămână, pe şoselele ialomiţene s-au produs trei accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane şi vătămarea corporală a altor cinci.

Accident mortal DJ 211: Primul dintre acestea s-a produs vineri, 15 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, pe Drumul Judeţean 211, fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane şi decesul alteia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că, în timp ce un bărbat de 29 de ani, din comuna Griviţa, conducea un autoturism din direcţia Traian căre Griviţa, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a părărsit partea carosabilă, unde s-a răsturnat.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în vederea efectării necropsiei.

Totodată, în urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr de 26 de ani, din comuna Traian, pasager al autoturismului în cauză, care a fost transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

* * *

Duminică, 17 aprilie a.c., pe raza localităţii Slobozia, s-a petrecut cel de-al doilea accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 59 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, la intersecţia Drumul Naţional 2A cu Drumul Naţional 21, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat un alt autoturism, condus regulamentar din direcţia Constanţa către Bucureşti, de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Bucu.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 53 de ani, din localitatea Bucu, pasageră a celui de-al doilea auoturism, aceasta fiind transportată la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

* * *

Cel de-al treilea accident rutier s-a produs tot duminică, 17 aprilie a.c., în apropiere de comuna Gîrbovi, acesta fiind soldat cu vătămarea corporală a trei persoane.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 203 B, din direcţia Gîrbovi către Manasia, ar fi încercat să evite un obstacol aflat pe partea carosabilă, moment în care ar fi fost acroşat de un alt autoturism care circula în spatele său, pe aceeaşi direcţie de deplasare.

Cel de-al doilea autoturism era condus de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Gîrbovi, care se angajase în efectuarea manevrei de depăşire a primului autoturism.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a trei persoane cu vârstele cuprinse între 7 şi 57 de ani, pasageri ai primului autoturism, toţi fiind transportaţi la Spitalul Municipal Urziceni, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Toţi conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului un tânăr de 26 de ani, din municipiul Urziceni, care conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi consumase anterior băuturi alcoolice.

Conducătorul auto au fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. 

* * *

Duminică, 17 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de bărbat de 42 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând deplasarea la o unitatea spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate în bazele de date, organele de control au stabilit faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal.

comunicat IPJ Ialomița | foto – arhivă