comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier mortal – Luciu, Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/03/2013 | Infotrafic

În cursul zilei de duminică, 10 martie, în jurul orei 17.30, pe Drumul Judeţean 213, pe raza localității Luciu, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 51 ani, din comuna Gura Ialomiţei, se deplasa pe raza localităţii Luciu, a acroşat cu partea lateral – stânga a autoturismului un bărbat de 34 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat decesul pietonului, iar corpul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa în vederea efectuării necropsiei.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, aparatul Drager indicând o valoare negativă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Un alt accident a avut loc vineri, 08 martie.

În jurul orei 19.00, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată despre faptul că pe DN 21, în afara localităţii Slobozia Nouă s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 69 ani, din municipiul Slobozia se deplasa la volanul unui autoturism, nu a observat că în faţa sa se deplasa un atelaj hipo şi a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta. În urma accidentului, atelajul a fost proiectat în afara părţii carosabile, iar persoana care se afla în acesta, un bărbat de 27 ani, a fost rănit.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru siguranţa participanţilor la trafic

În acest sfârşit de săptămână, 08 – 10 martie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 306 sancţiuni contravenţionale aplicate, 12 certificate de înmatriculare retrase şi 13 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice,

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 88 conducători auto, 33 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 4 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 72.000 lei.

La volan fără permis

Vineri, 08 martie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti au identificat pe raza comunei Sudiţi un autoturism condus de un bărbat de 28 ani, din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa.

În urma verificării şoferului în bazele de date ale poliţiei s-a constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Dosar penal pe numele unui şofer băut

În noaptea de 09/10 martie a.c., în jurul orei 03.00 poliţiştii rutieri au depistat pe raza municipiului Feteşti un autoturism condus de un tânăr de 23 ani, din localitate.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea alcoolscop a acestuia, aparatul Drager indicând valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicule de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA