comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident mortal la Urziceni. Atenție, pietoni!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/04/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Ieri, 01 aprilie, pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs două accidente rutiere grave în care au fost implicaţi pietoni. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar o alta a fost grav rănită.

În jurul orei 15:30, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulaţie.

Din primele verificări, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că în timp ce un tânăr de 26 de ani, din municipiul Urziceni, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a acroşat un pieton care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat decesul pietonului, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Urziceni.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

* * *

Câteva ore mai târziu, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din municipiul Buzău, conducea un autoturism pe DN 2, din direcţia Bucureşti către Buzău, pe raza comunei Sineşti a fost surprins de apariţia pe partea carosabilă a unui pieton, care s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi fără să se asigure, pe care l-a acroşat. 

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat de 35, din comuna Sineşti, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni, pentru acordarea  de îngrijiri medicale de specialitate.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi alcoolscop, rezultatul fiind zero pentru conducătorul auto şi 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Atenţie pietoni!

  • Traversaţi strada doar prin locurile permise;
  • Asiguraţi-vă înainte de a vă angaja în traversare;
  • Nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum;
  • Supravegheaţi copiii, atunci când sunt participanţi la traficul rutier! Nu le daţi exemple negative legate de respectarea normelor rutiere!