comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident cu 4 morți și 12 răniți, în Cotorca

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Un grav accident de circulaţie, care s-a soldat cu patru morţi şi 12 răniţi, a avut loc joi dimineaţa pe DN2 Buzău – Urziceni, în zona localităţii ialomiţene Cotorca. În accident au fost implicate un microbuz şi un autotren.

Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 34 ani, din judeţul Galaţi, se deplasa la volanul unui microbuz de transport persoane, pe direcţia Buzău către Urziceni, a intrat în impact cu remorca tractată de un autocamion aflat staţionat pe banda de urgenţă a sensului de mers Buzău – Bucureşti pentru a efectua o pană la una dintre roţi.

Potrivit unui comunicat al Poliției, „în microbuz se aflau 15 pasageri, cu vârste cuprinse între 30 şi 51 ani, dintre care 5 bărbaţi şi 10 femei, domiciliaţi în Galaţi şi Slatina. În urma accidentului a rezultat decesul a 4 persoane (trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 50 ani şi o femeie de 51 ani), precum şi rănirea a 12 persoane (7 răniţi grav şi 5 răniţi uşor)”. Deci, în total 16 persoane.  Or fi fost 15 pasageri plus șoferul? Sau…cum este corect?

Pentru că, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, „în microbuz se aflau 17 persoane, în urma impactului 13 persoane au fost rănite, iar patru au decedat.  Până la urmă, are cineva numărul corect al victimelor?

Așadar, victimele au fost transportate la spitale din Urziceni şi din Buzău pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Traficul în zona a fost îngreunat timp de aproximativ 2 ore, iar în jurul orei 08.30 acesta se desfăşura în condiţii normale.

La faţa locului s-au deplasat şi specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier care vor stabili legalitatea transportului.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.