Acces gratuit la Muzeul Județean Ialomița pentru elevi și preșcolari

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În perioada 2-6 aprilie, se desfășoară acțiunea “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”. După două ediții de impact ale acestei acțiuni, Ministerul Educației a declarat această săptămână o “Școală altfel”.

Așadar, Muzeul Județean Ialomița, în parteneriat cu Asociația Zibo Help, oferă acces gratuit pentru vizitarea expozițiilor tuturor elevilor și preșcolarilor (și persoanelor care îi însoțesc) din județ și nu numai.

Pot fi vizitate expoziția de bază “Evoluția comunităților umane în bazinul Ialomiței, Omul și Râul,  Colecția de artă  ”Nicolae și Zamfira Tuzlaru”, expoziția dedicată marilor evenimente istorice care au contribuit la înfăptuirea Unirii de la 1 decembrie 1918, expoziția temporară, dedicată sărbătorilor pascale, ”Lumina Învierii. Tradiție și cultură religioasă în Bărăganul ialomițean”, dar și expoziția ”SLOBOZIA-Trecut, prezent și viitor” organizată în cadrul aceluiași program “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”,   în parteneriat cu Grădinița Junior din Slobozia. Expoziția cuprinde 40 de desene lucrate de preșcolarii de la Grupa Pregătitoare A, coordonați de doamna educatoare Mariana Radu.

De asemenea, mai pot fi vizitate și secțiile muzeale: Baza de Cercetare și Expunere Muzeală de la Orașul de Floci, com. Giurgeni jud. Ialomița și Așezământul de Artă și Cultură Religioasă-Maia Catargi, com. Maia, jud. Ialomița. În plus, specialiștii Muzeului Județean Ialomița vă oferă proiecții de filme într-un spațiu special amenajat.