comenzi la domiciliu cliseru.ro

A vrut să afle ce îi rezervă viitorul şi a rămas fără bijuterii. Episodul II

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/06/2014 | Lege si Ordine

O tânără din municipiul Slobozia a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victima a fost abordată de o femeie care a spus că îi poate „ghici viitorul”.

Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Slobozia, ieri, 4 iunie, în jurul orei 16:00, de către o tânără în vârstă de 20 de ani, din localitate.

Victima a relatat anchetatorilor că în timp ce se afla pe raza municipiului, a fost acostată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea, şi sub pretextul că îi poate „ghici viitorul”, i-a sustras mai multe bijuterii din aur.

Persoana bănuită de comiterea faptei, i-a cerut părţii vătămate să scoată toate bijuteriile pe care le purta pentru a le pune într-un şerveţel, înfăşurându-le ulterior într-o cârpă şi să îi întoarcă spatele. Persoana necunoscută a dat cârpa reclamantei şi i-a spus acesteia să nu o desfacă pentru câteva minute, îndepărtându-se de aceasta.

Profitând de neatenţia şi naivitatea victimei, femeia, fără a fi observată a sustras bijuteriile în valoare de aproximativ 4.000 lei.

După aproximativ 10 minute, victima a deschis cârpa şi a găsit în interior, în locul bijuteriilor sale din aur, un pachet gol de ţigări.

Pe baza semnalmentelor relatate de partea vătămată, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea identităţii persoanei bănuite de comiterea faptei. 

SEMNALMENTE: vârstă 40 – 50 de ani, înălţime aproximativ 1,60 m, greutate  aproximativ 60 kg, păr negru, ten măsliniu.  

ÎMBRĂCĂMINTE: era îmbrăcată cu bluză cu mânecă lungă neagră, fustă neagră şi pe cap un batic de culoare albă.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere. 

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. 

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.

Citește și episodul I:

A vrut să afle ce îi rezervă viitorul şi a rămas fără bijuterii